SuntGospodina

Cum să fierbi în mod corect fasolea! Multe gospodine au procedat total greşit până acum

Foarte multe persoane au procedat greşit până acum. Fasolea se pregăteşte într-un mod aparte! Îţi spunem mai jos ce trebuie să faci.

În mod normal, atunci când decidem să gătim fasole, o lăsăm la înmuiat în apă călduță peste noapte.

Totuși, acest interval de timp nu este suficient pentru ca acidul fitic să fie eliminat.

Fasolea se înmoaie în apă foarte caldă (temperatura ideală este 60 grade Celsius), al cărei rol este acela de a reduce conținutul de acid fitic și, în consecință, de a crește absorbția mineralelor, conform antena3.ro.

Timpul de fierbere pentru fasolea uscată variază foarte mult: de la 45 minute la 2-3 ore. Acest timp depinde de mărimea şi soiul boabelor.

Depinde şi de calitatea apei în care fierbeţi fasolea. Un mare impact îl are vechimea fasolei. O fasole uscată de 1 an va fierbe mai repede decât una de 3 ani.

Ideal ar fi să folosiţi o fasole care să nu fie mai veche de 2 ani.

Când începeţi să gătiţi focul trebuie să fie cat mai mic la fierberea fasolei. Nu vă grăbiţi, nu daţi focul tare, pentru că nu veţi obţine nimic bun.

La foc mare, boabele se lovesc unele de altele şi se sparg, fără ca interiorul să devină moale şi făinos.

Te-ar putea interesa si:

Masa de Crăciun este un moment special care reuneşte întreaga familie într-o atmosferă călduroasă, cu preparate delicioase, poveşti pline de farmec şi zâmbete alături de cei dragi.

Iar cum bine ştim, de pe mesele românilor, de Sărbători, sarmalele sunt nelipsite.

Delicioasele preparate din carne învelite în frunze de varză murată, pe care toţi membrii familiei le aşteaptă cu entuziasm.

Aşadar, un preparat tradiţional românesc, gătit după reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu, va fi cu siguranţă vedeta de pe masa de Crăciun.

Ne este clar cât de strict şi profesionist este Chef Cătălin Scărlătescu, celebrul jurat din cadrul emisiunilor cu caracter culinar, aşa că, după ce a adunat ingredientele perfecte, a început să lucreze la reţeta pentru preparatul mult râvnit de Sărbători.

După ani întregi de explorat şi încercat diverse îmbunătăţiri la reţeta tradiţională pentru sarmale, Chef Cătălin Scărlătescu, a descoperit secretul care le face să fie extrem de gustoase.

Sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, iar nelipsite de pe mesele românilor vor fi, cu siguranţă, sarmalele. Ei bine, dacă îţi doreşti să găteşti această mâncare, Chef Cătălin Scărlătescu îţi dezvăluie câteva trucuri.

Mai exact, pentru a da savoare sărmăluţelor e musai să le fierbi timp de mai bine de patru ore.

“Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit.

Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper.

Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată.

Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion”, a spus chef Scărlătescu pentru Click.

Ulterior, aşază un strat de varză, peste care adăugă câteva foi de dafin, după care aşeză în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi pune un strat de sarmale.

Repetă cu un strat de varză şi unul de sarmale până când oala se va umple.

Adăugă apă şi un pic de ulei, după care bagă-le la cuptor.

Pentru a prepara aceste sărmăluţe vei avea nevoie de 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.

Fierte cu dichis, mai bine de 4 ore, sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură.

loading...

Redactia SuntGospodina

Add comment

Social Media