SuntGospodina

Rețetă – File de pește cu roșii cherry marinate

O rețetă colorată, plină de savoare și arome delicate.

PORȚII – 4

INGREDIENTE

900 gr file de pește
150 ml Ulei de măsline
200 ml vin alb
sare
piper
100 gr măsline negre
100 gr măsline verzi
1 cățel Usturoi
1 buc Ardei iute
busuioc
300 gr roșii cherry
1 buc Lamaie

PREPARARE

Într-un bol se pun măslinele împreuna cu usturoiul tocat mărunt, ardeiul iute tocat, verdeața tocată mare și uleiul de măsline extra-virgin. Roșiile cherry se taie în jumătăți și se adaugă în marinadă. Se lasă la marinat timp de 20 minute, apoi se adaugă zeama de la lămâie și se condimentează cu sare și piper. Zeama de lămâie și condimentele se adaugă la urmă pentru că în cele 20 de minute de marinare, măslinele mai lasă din sare.
Se ia o bucata de folie de aluminiu de aproximativ 40 cm lungime și în centrul jumătății din dreapta se așează un sfert din ingredientele marinate, peste care se pune unul dintre fileurile de pește. Se pliază cealaltă jumătate de folie, se sigilează bine, lăsând unul dintre capete libere (ca o pungă). Se adaugă o lingură de ulei de măsline și un sfert din vinul alb, apoi se sigilează și acest capăt. Se repeta operațiunea pentru fiecare dintre fileuri.
Preîncălziți cuptorul. Peștele se coace la cuptor la temperatura cea mai mare (225 grade C), timp de aproximativ 10 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să stea 3-4 minute fără a desface foliile. Se poate servi ca pachețel nedesfăcut, lăsând mesenii să le desfacă și să scoată conținutul.

Sunt Gospodina

Add comment

Follow Me

Social Media